AcasăNewsComunicat oficial - ANAF înființează Registrul entităților/unităților de cult. Se depune noul...

Comunicat oficial – ANAF înființează Registrul entităților/unităților de cult. Se depune noul Formular/Cerere 163

ANAF supune dezbaterii publice Procedura privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale. Inscrierea in registru se solicita de catre entitatea/unitatea de cult, prin depunerea formularului 163 “Cerere de inscriere/radiere in/din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale”.

Entitatea/unitatea de cult se inscrie in registru daca, la data depunerii cererii, indeplineste cumulativ următoarele conditii:

a) desfasoara activitatea in domeniul pentru care a fost constituita;
b) a indeplinit toate obligatiile fiscale declarative prevazute de lege;
c) nu are obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile;
d) a depus situatiile financiare anuale, prevazute de lege;
e) nu a fost declarata inactiva, potrivit art.92 din Codul de procedura fiscala.

UPDATE – Formularul 163 – Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult (ANAF a publicat PDF-ul inteligent) – click aici

UPDATE din 26.03.2019 – Registrul ONG (entități/unități de cult) pentru deducerile fiscale – ce a adus nou Ordinul ANAF 819/2019 (F 163, plus link oficial registru, etc.) – click aici

PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Cererea se completeaza cu ajutorul aplicatiei informatice afisata pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta. Impreuna cu cererea: entitatea/unitatea de cult depune si certificatele de atestare fiscala eliberate de organele fiscale locale, in a caror evidenta aceasta este inregistrata ca platitor de impozite si taxe locale.

ANAF va solutiona cererile in termen de 10 zile de la depunere. Registrul va cuprinde urmatoarele informatii:

a) denumirea entitatii/unitatii de cult;
b) codul de identificare fiscala;
c) adresa domiciliului fiscal;
d) data inscrierii in registru;
e) data radierii din registru;
f) informatii privind inscrierile si radierile in/din registru.

Registrul va fi public, potrivit legii, se va afisa pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.ro/lnformatii publice – mai exact aici CLICK PE LINK.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectele de acte normative pot fi transmise in scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice $i Mass-Media – cu mentiunea “Conf. Legii nr.52/2003”, la urmatoarele adrese:

” prin scrisori. la adresa po$tala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str. Apolodor nr.17, sector 5 BucureSti 050741 – la Serviciul Comunicare, Relatii Publice §i Mass-Media.
• electronic, la adresa de mail: [email protected]
• prin fax, la numarul: 021-319.98.57.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Declaratia 163 NU se poate depune decat online dar pentru asta, un ONG are nevoie de semnatura electronica. Iar asta costa! Semnatura electronica se obtine, dupa o procedura csre imllica, oricum, si un drum la circa financiară. Obligativitatea depunerii in format exclusiv electronic nu le ajuta decat pe intreprinzatorii care si-au facut firme care au autorizație sa vanda kiturile necesare semnaturii.
    Ar fi.normal ca orice ONG sa poata descarca formularul 163 si sa il depuna la circa financiara sau sa il poata trimite prin posta, asa cum se poate proceda cu toate declarațiile fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
ANAF supune dezbaterii publice Procedura privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale. Inscrierea in registru se solicita de catre entitatea/unitatea de cult, prin depunerea formularului 163 "Cerere de inscriere/radiere in/din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri...Comunicat oficial - ANAF înființează Registrul entităților/unităților de cult. Se depune noul Formular/Cerere 163
error: Conținutul este protejat !!