AcasăReglementari contabileCorectarea facturilor după control fiscal - întrebare și răspuns oficial (ANAF)

Corectarea facturilor după control fiscal – întrebare și răspuns oficial (ANAF)

Intrebare – Persoanele impozabile care au fost supuse unui control fiscal pot emite facturi de corectie catre beneficiari, in situatia in care au fost constatate si stabilite erori in ceea ce priveste stabilirea taxei colectate de catre organele de inspectie fiscala?

Raspuns

Potrivit Codului fiscal, persoanele impozabile care au fost supuse unui control fiscal si la care au fost constatate si stabilite erori in ceea ce priveste stabilirea corecta a taxei colectate, fiind obligate la plata acestor sume in baza actului administrativ emis de autoritatea fiscala competentă, pot emite facturi de corectie catre beneficiari.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Pe facturile emise se va face mentiunea ca sunt emise dupa control si vor fi inscrise intr-o rubrica separata in decontul de taxa.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 330 al. 3

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 21.11.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Persoanele impozabile care au fost supuse unui control fiscal pot emite facturi de corectie catre beneficiari, in situatia in care au fost constatate si stabilite erori in ceea ce priveste stabilirea taxei colectate de catre organele de inspectie fiscala? Raspuns Potrivit Codului fiscal,...Corectarea facturilor după control fiscal - întrebare și răspuns oficial (ANAF)
error: Conținutul este protejat !!