AcasăCodul munciiNOU - măsuri noi de la Guvern pentru sprijinirea zilierilor în căutarea...

NOU – măsuri noi de la Guvern pentru sprijinirea zilierilor în căutarea și găsirea unui loc de muncă (adoptate azi)

Guvernul a aprobat azi – criteriile de acreditare a agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră, printr-un proiect de Hotărâre inițiat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Documentul prevede și procedura de acreditare şi notificare, suspendare şi retragere a acreditării, respectiv a dreptului de a presta servicii de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră, dar şi obligaţiile agenţiilor de intermediere.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Actul normativ aprobat astăzi are ca scop asigurarea unui cadru normativ coerent şi unitar care să faciliteze accesul la angajarea pe piaţa muncii a persoanelor care desfăşoară activităţi sezoniere, sporadice sau accidentale, flexibilizarea relaţiilor de muncă şi creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor care nu au nicio calificare profesională sau fără educaţie şcolară.

Acreditarea se face de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin agenţiile teritoriale și cea a municipiului Bucureşti, prin decizii motivate ale directorilor executivi, care se comunică în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Înființarea și organizarea agențiilor de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră – o măsură prevăzută în Programul de Guvernare 2017-2020, la secțiunea ”Stimularea creării de noi locuri de muncă” – a fost reglementată anul trecut, prin modificarea și completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

Sursa – Min. Muncii – Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Guvernul a aprobat azi - criteriile de acreditare a agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră, printr-un proiect de Hotărâre inițiat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Documentul prevede și procedura de acreditare şi notificare, suspendare şi retragere a acreditării, respectiv a...NOU - măsuri noi de la Guvern pentru sprijinirea zilierilor în căutarea și găsirea unui loc de muncă (adoptate azi)
error: Conținutul este protejat !!