Aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) – trebuie emis bon fiscal pentru fiecare avans încasat?

0
628

Intrebare – Un contribuabil care livreaza bunuri catre persoanele fizice pentru care incaseaza avans si rate trebuie sa emita bon fiscal pentru fiecare plata ?

Raspuns

Un contribuabil care incaseaza în numerar avans sau incasari partiale – rate reprezentind contravaloarea bunurilor livrate trebuie sa emita bon fiscal pentru fiecare incasare.

Precizam ca bonul fiscal poate sa contina si alte informatii utile operatorului economic fata de cele obligatorii in functie de specificul activitatii (ex. numar rata, valoare rata, rest de plata, etc.).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Baza legala

– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 alin. (1) si (2) si articolul 4

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 09.01.2019 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentOPANAF 167/2019 – înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (proceduri noi)
Articolul următorATENȚIE – anaf.ro in mentenanta pana la ora 20:00

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.