AcasăTVA - modificari si noutatiNEWS - de la 1 februarie, ANAF acordă codul de TVA în...

NEWS – de la 1 februarie, ANAF acordă codul de TVA în aceeași zi cu depunerea cererii

Multumita colegilor de pe – Contabili pe Facebook – va inforam ca, Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscalã, doamna Mihaela Triculescu, a adoptat ordinul prin care simplifică semnificativ procedura de înregistrare în scopuri de TVA și acordă posibilitatea persoanelor impozabile sã obținã codul de TVA în aceeași zi cu depunerea solicitării, fãrã a parcurge procedura de audiere.

În vederea obținerii rapide a codului de TVA, declarația pe proprie rãspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanțã. Noua procedurã stabilește modelul și conținutul formularului ”Declarație pe proprie rãspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”.

UPDATE (31.01.2019) – ULTIMA ORĂ (proiect nou ANAF) – Procedura înregistrării în scop de TVA și emiterea Deciziei de înregistrare în scop de TVA (în aceeași zi cu data depunerii – prin opțiune) – click aici

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Acuratetea datelor inscrise in declaratia pe propria raspundere va fi verificata de catre ANAF dupa aprobarea decizie de inregistrare in scopuri de TVA, in termen de 15 zile de la data depunerii solicitarii.

MFP, prin intermediul ANAF, urmareste cresterea conformarii voluntare si combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activitatii administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare si consultare cu mediul de afaceri, in vederea identificarii problemelor si solutiilor viabile.

ATENTIE – Ultima Ora – ANAF a demarat operațiunea “Iceberg” (pentru tot anul 2019) – click aici


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura