ANAF Antifraudă – încasările trebuie fiscalizate prin intermediul casei de marcat ! Controale în curs …

0
301

Toate firmele care comercializează produse sau prestează servicii direct către populație au obligația de a fiscaliza încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale și de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ.

Pentru verificarea modului în care se respectă obligația legală de dotare cu noile case marcat cu jurnal electronic, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, vor avea o abordare de tip preventiv, stimulativ, nu de sancționare a operatorului economic de la prima abatere.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Inspectorii antifraudă fiscală vor analiza situația fiecărui contribuabil în parte, iar dacă acesta nu s-a dotat cu aparate de marcat cu jurnal electronic, vor aplica avertismentul și vor stabili un termen de dotare de maximum 90 de zile, în funcție de constatări.

Potrivit Legii prevenirii, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data expirării termenului de dotare stabilit prin planul de remediere, controlul va fi reluat, iar dacă se constată încălcarea obligațiilor legale, se vor aplica sancțiunile prevăzute de OUG nr. 28/1999.

UPDATE (oficial) – Termenele de depunere a declarațiilor pentru casele de marcat – A4200, A4203, F4109 (plus pașii necesari) – click aici

Inspectorii DGAF acționează permanent pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

UPDATE – INSTRUCȚIUNI pentru utilizatorii noilor aparate de marcat electronice fiscale (ghid de îndrumare cu modele incluse) – click aici

Sursa – DGAF

Articolul precedentOPANAF 3040/2018 – stabilirea operațiunilor care dau dreptul la debitarea contului de TVA
Articolul următorINFO – programul de lucru cu publicul al ONRC, în perioada 24 decembrie 2018 – 18 ianuarie 2019

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.