AcasăCodul munciiNOU - Inspecția Muncii va derula o campanie națională de verificare a...

NOU – Inspecția Muncii va derula o campanie națională de verificare a legalității modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice

Inspecţia Muncii va derula, în perioada 10.12.2018 – 07.01.2019, o campanie naţională de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice.

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 5 – 29 noiembrie 2018, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.553.409 de euro, adică 11.873.350 de lei. Au fost depistate 1092 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 264 erau din județul Sibiu, 57 din județul Buzău și 55 din județul Galați.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 5630 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 11.044.350 de lei, din care 9.900.000 de lei pentru muncă nedeclarată, și au fost sancţionaţi 1300 de angajatori.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 3840 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 829.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 618 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 322 au avut loc în București și 59 în județul Timiș.

” Inspecţia Muncii va derula, în perioada 10.12.2018 – 07.01.2019, o campanie naţională de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice.

Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în tară şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani.

Astfel, se impune efectuarea de controale la comercianții și deţinătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislației specifice în domeniu. Pentru toate neconformităţile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, de la avertismente până la sistarea activității, conform prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată şi completată.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – INSPECŢIA MUNCII (Serviciul Comunicare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!