AcasăLegislatie actualizataOUG 104/2018 - contul individual de economii „JUNIOR CENTENAR” (gROwth)

OUG 104/2018 – contul individual de economii „JUNIOR CENTENAR” (gROwth)

Pornind de la interesul crescut al informatiei, precum si de la faptul ca multi din colegii contabili au copii, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1029 din 4 decembrie 2018, a fost publicata – Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 104 din 29 noiembrie 2018 privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar” .

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral:

– În vederea stimulării economisirii în favoarea copiilor şi pentru asigurarea unui surplus financiar pentru copii la vârsta de 18 ani a fost aprobat programul guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”.

– Pentru fiecare copil se va deschide automat, la unităţile Trezoreriei Statului, un cont individual de economii Junior Centenar.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Începând cu anul 2019, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei.

– Dreptul la prima de stat se constituie la finele anului calendaristic de economisire în care s-au efectuat depunerile, mai puţin pentru anul în care titularul împlineşte vârsta de 18 ani. Prima de stat se plăteşte în contul individual de economii Junior Centenar, la scadenţa depozitului, cumulat pentru toţi anii.

– Sumele depuse sunt purtătoare de dobândă – 3% pe an. Dobânda se calculează şi se plăteşte, la scadenţa depozitului, când titularul contului împlineşte vârsta de 18 ani,

PENTRU A DESCARCA OUG 104/2018 (INTEGRAL) – CLICK AICI

– Veniturile sub formă de dobânzi şi prima de stat înregistrate în acest cont nu sunt impozabile.

– Sumele existente în contul individual de economii Junior Centenar nu pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani, cu excepţia situaţiilor excepţionale (boli grave ale titularului, etc).

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura