AcasăTVA - modificari si noutatiDeducere TVA la produsele din tutun - utilizate de o societate în...

Deducere TVA la produsele din tutun – utilizate de o societate în scop de reclamă și publicitate, respectiv protocol

Intrebare – Este deductibilă taxa pe valoarea adăugată aferentă produselor din tutun care au fost utilizate de o societate în scop de reclamă şi publicitate, respectiv protocol, fiind acordate în mod gratuit în cadrul campaniilor de promovare sau în cadrul acţiunilor de protocol?

Raspuns

Aşa cum se dispune prin Codul fiscal, nu este deductibilă taxa datorată sau achitată pentru achiziţiile de produse din tutun, cu excepţia cazurilor în care aceste bunuri sunt destinate revânzării sau pentru a fi utilizate pentru prestări de servicii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Prin urmare, în măsura în care produsele din tutun au fost utilizate de societate în scop de reclamă şi publicitate, respectiv protocol, fiind acordate în mod gratuit în cadrul campaniilor de promovare sau în cadrul acţiunilor de protocol, pentru taxa pe valoarea adăugată datorată sau achitată pentru achiziţiile de astfel de produse, societatea nu are dreptul la deducere.

Societatea are dreptul de deducere doar asupra taxei datorată sau achitată pentru achiziţiile de produse din tutun care sunt destinate revânzării sau pentru a fi utilizate pentru prestări de servicii.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 297 al. 7

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 23.08.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!