Înregistrarea fiscala și evidenta contabila și fiscala – înregistrarea persoanelor juridice străine (oficial ANAF)

0
218

Intrebare – Persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania trebuie sa se inregistreze fiscal?

RaspunsCodul fiscal prevede ca, este rezident in Romania orice persoana juridica straina avand locul de exercitare a conducerii efective in Romania.

Codul de procedura fiscala mentioneaza ca, orice persoana sau entitate care este subiect intr-un raport juridic fiscal se inregistreaza fiscal primind un cod de identificare fiscala.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Astfel ca, persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania, rezidente in Romania potrivit Codului fiscal, se inregistreaza la organul fiscal competent prin depunerea formularului 016 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania”.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 7 pct. 37
– Legea nr 207 / 2015 articolul 82 al. 1
– Ordinul preşedintelui ANAF nr 3725 / 2017 articolul 1 lit. c

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 31.07.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentULTIMA ORA – se propune creșterea salariului minim din 01.11.2018, precum și diferențierea salariului minim în funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani
Articolul următorCare este documentul în care se înscrie data începerii inspecției fiscale?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.