Înregistrarea fiscala și evidenta contabila și fiscala – înregistrarea persoanelor juridice străine (oficial ANAF)

0
209

Intrebare – Persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania trebuie sa se inregistreze fiscal?

RaspunsCodul fiscal prevede ca, este rezident in Romania orice persoana juridica straina avand locul de exercitare a conducerii efective in Romania.

Codul de procedura fiscala mentioneaza ca, orice persoana sau entitate care este subiect intr-un raport juridic fiscal se inregistreaza fiscal primind un cod de identificare fiscala.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Astfel ca, persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania, rezidente in Romania potrivit Codului fiscal, se inregistreaza la organul fiscal competent prin depunerea formularului 016 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania”.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 7 pct. 37
– Legea nr 207 / 2015 articolul 82 al. 1
– Ordinul preşedintelui ANAF nr 3725 / 2017 articolul 1 lit. c

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 31.07.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.