AcasăDeclaratii fiscaleTermenele de depunere a declarațiilor pentru casele de marcat - A4200, A4203,...

Termenele de depunere a declarațiilor pentru casele de marcat – A4200, A4203, F4109 (plus pașii necesari)

Utilizatorii noilor aparate de marcat electronice fiscale (cele cu jurnal electronic), au obligația să transmită către ANAF, pentru perioada de raportare curentă (luna calendaristică), informațiile cu privire la:

– datele din bonurile fiscale;
– datele din raportul fiscal de închidere zilnică – registrul rapoartelor Z.

In acest sens, fișierele XML, semnate folosind certificatul digital al aparatului de marcat electronic fiscal, sunt exportate de pe aparatul de marcat electronic fiscal pe un mediu de stocare extern (stick USB). Prin intermediul programului de asistenta pus la dispoziție pe portalul ANAF, fișierele XML sunt validate și atașate unui fișier PDF.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Fișierul PDF cu XML atașat, semnat cu certificat digital calificat, se transmite organului fiscal, prin mijloace electronice de transmitere la distanta, astfel:

– pana cel târziu în data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare în care aparatele de marcat electronic fiscale au fost utilizate pentru generarea de oricăreia dintre datele de mai sus (aplicațiile A4200 – fisier ANAF aici, A4203 – fisier ANAF aici – pentru act. de schimb valutar/taximetrie);

– pana cel târziu în data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare in care aparatele de marcat electronic fiscale nu au fost utilizate (Declarația privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate – F4109 – fisier ANAF aici).

ATENTIE – PENTRU A4200 SI A4203 SE UTILIZEAZA DUKIntegrator (program oficial al ANAF) – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – AJFP Arges

UPDATE – INSTRUCȚIUNI pentru utilizatorii noilor aparate de marcat electronice fiscale (ghid de îndrumare cu modele incluse) – click aici

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!