Voucherele de vacanţă – modificări aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare)

0
339

Dupa cum stiti, in iulie 2018, in Monitorul Oficial nr. 599 din 13.07.2018, a fost publicata Legea (Emitent: Parlamentul României) nr. 165 din 10 iulie 2018text integral aici – privind acordarea biletelor de valoare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.
– Nivelul maxim al sumei care poate fi acordată unui angajat în decursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacanţă este de 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Voucherele de vacanţă sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă şi/sau de recuperare a capacităţii de muncă. Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie şi/sau de divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic.
– Valoarea nominală permisă pentru un voucher de vacanţă pe suport hârtie este multiplu de 10 lei, dar nu mai mult de 100 lei.

Tichete de masă – ce modificări au fost aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare) – click aici

– Voucherul de vacanţă are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii, fără a se înţelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic, în cazul în care voucherul a fost emis pe acest tip de suport.
– Se interzice unităţii afiliate acordarea unui rest de bani la voucherul de vacanţă.
– Contravaloarea serviciilor turistice prestate de către unităţile afiliate peste valoarea voucherelor de vacanţă se suportă de către angajat, titular al voucherelor de vacanţă.

Tichetele cadou – ce modificări au fost aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare) – click aici

– Din punct de vedere fiscal:

a) cheltuielile cu voucherele de vacanţă sunt deductibile la determinarea profitului impozabil pentru plătitorii de impozit pe profit;
b) voucherele de vacanţă sunt considerate avantaje pentru salariaţi şi fac obiectul impozitului pe salariu (10%);
c) pentru voucherele de vacanţă nu se datorează contribuţii sociale (CAS şi/sau CASS).

Tichetele de creșă – modificări aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare) – click aici

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Tichetele culturale – modificări aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare) – click aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.