OPANAF 1701/2018 – procedură regularizare CAS și CASS pentru anul 2017 (info și text integral)

0
332

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 672 din 2 august 2018, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1701 din 4 iulie 2018 pentru aprobarea Procedurii se stabilire şi de regularizare a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a contribuţiei de asigurări sociale datorate de persoanele fizice, precum şi a formularului 631 „Decizie de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a contribuţiei de asigurări sociale”.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– Prevederile ordinului se aplică pentru stabilirea CAS şi CASS datorate pentru veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Definitivarea CASS aferente anului 2017 se realizează de organul fiscal pentru următoarele categorii de venituri:

a) venituri din activităţi independente;
b) venituri din activităţi agricole, silvicultură, piscicultură;
c) venituri din asocieri cu persoane juridice;
d) venituri din cedarea folosinţei bunurilor:
e) venituri din investiţii;
f) venituri din alte surse.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 1701/2018 – CLICK AICI

– Definitivarea CAS aferente anului 2017 se realizează de organul fiscal pentru veniturile din activităţi independente, determinate în sistem real, şi anume:

a) venituri din activităţi de producţie, comerţ, prestări de servicii;
b) venituri din profesii liberale;
c) venituri din drepturi de proprietate intelectuală.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentSinteza săptămânii 30.07.2018 – 03.08.2018 – legislație fiscală nouă, mini-vacanță bugetari, resurse utile contabili, etc.
Articolul următorLegea 203/2018 – eficientizare activitate de achitare amenzi (informații utile)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.