Tichetele cadou – ce modificări au fost aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare)

2
724

Dupa cum stiti, in aceasta luna, in Monitorul Oficial nr. 599 din 13.07.2018, a fost publicata Legea (Emitent: Parlamentul României) nr. 165 din 10 iulie 2018text integral aici – privind acordarea biletelor de valoare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– Tichetele cadou sunt bilete de valoare acordate, ocazional, angajaţilor, pentru cheltuieli sociale.

– Tichetele cadou pot fi acordate şi altor categorii de beneficiari, pentru campaniile de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate.

– Valoarea nominală a unui tichet cadou este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Din punct de vedere fiscal:

a) cheltuielile cu tichetele cadou oferite salariaţilor (ca cheltuieli sociale) sunt deductibile la determinarea profitului impozabil pentru plătitorii de impozit pe profit, în limita unui procent de 5% din fondul de salarii;
b) tichetele cadou oferite salariaţilor, cât şi cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei;
c) pentru tichetele cadou nu se datorează contribuţii sociale (CAS şi/sau CASS).

Tichete de masă – ce modificări au fost aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare) – click aici

ALTE PRECIZARI IMPORTANTE CU PRIVIRE LA LEGE:

– Legea reglementează modul de acordare, în beneficiul angajaţilor, a biletelor de valoare, în condiţiile şi cu excepţiile prevăzute de Codul fiscal.
– Biletele de valoare pot fi emise atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic.
– Biletele de valoare care pot fi acordate sunt: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă.
– Legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentSe poate reduce baza impozabilă a TVA pentru creanțele neîncasate ca urmare a falimentului beneficiarului?
Articolul următorRegimul fiscal aplicabil veniturilor din activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri (2018)

2 COMENTARII

  1. Buna, de ce se dau tichete cadou iar urmatoarea luna firma imi opreste acea valoare de tichete din salar.este permis? Pai daca e cadou de ce mi
    L i.a inapoi?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.