Repartizare dividende în cursul exercițiului financiar – ce a adus nou Legea 163/2018 (oficial)

1
308

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 595 din 12.07.2018, a fost publicata Legea (Emitent: Parlamentul României) nr. 163 din 10 iulie 2018text integral aici – pentru modificarea și completarea Legii contabilității nr. 82/1991, modificarea și completarea Legii societăților nr. 31/1990, precum și modificarea Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor).

– A fost reglementată posibilitatea repartizării trimestriale a profitului către acţionari sau asociaţi (ca dividende), în cursul exerciţiului financiar, în limita profitului net contabil realizat trimestrial, plus eventualele profituri reportate , din care se scad orice pierderi reportate, pe baza situaţiilor financiare interimare aprobare de adunarea generală.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Regularizarea sumelor repartizate în cursul exerciţiului financiar se face anual, după aprobarea situaţiilor financiare anuale, iar dividendele repartizate şi plătite în plus în cursul exerciţiului financiar se restituie în termen de 60 de zile de la data aprobării situaţiilor financiare.

– În mod corespunzător celor de mai sus au fost modificate şi Legea societăţilor (31/1990) şi Legea cooperaţiei (1/2005).

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentLa multi ani, sitmați colegi – cu ocazia Zilei Naționale a Contabilului Român
Articolul următorLegea 165/2018 – privind acordarea biletelor de valoare (nou)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.