AcasăTVA - modificari si noutatiScutire de TVA pentru serviciile de formare profesională - răspuns oficial ANAF...

Scutire de TVA pentru serviciile de formare profesională – răspuns oficial ANAF (2018)

Intrebare – Pentru serviciile de formare profesională a angajaților instituțiilor publice prestate de persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, se aplică scutirea de TVA prevăzută de Codul fiscal?

Raspuns – Potrivit prevederilor din Codul fiscal sunt scutite de TVA următoarele operațiuni: activitatea de învăţământ prevăzută în Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, formarea profesională a adulţilor, precum şi prestările de servicii şi livrările de bunuri strâns legate de aceste activităţi, efectuate de instituţiile publice sau de alte entităţi autorizate. Scutirea se acordă în condiţiile prevăzute în normele metodologice.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Conform prevederilor din normele metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, scutirea prevăzută în Codul fiscal pentru formarea profesională a adulţilor se aplică de persoanele autorizate în acest scop conform Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor de persoanele autorizate pentru formarea profesională a personalului aeronautic civil navigant prevăzut de Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de Institutul Naţional de Administraţie pentru activitatea de perfecţionare profesională. Sunt de asemenea scutite serviciile de formare profesională prestate de furnizorii de formare profesională în baza contractelor de parteneriat încheiate cu Institutul Naţional de Administraţie.

Prin urmare, pentru serviciile de formare profesională a angajaților instituțiilor publice prestate de persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, se aplică scutirea de TVA, dacă persoanele impozabile prestatoare sunt autorizate în acest scop.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 292 alin. (1) lit. f)
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 42 alin. (1)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 24.04.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!