Cheltuielile reprezentând contribuții la fondul de pensii facultative efectuate în numele unui angajat sunt deductibile la calculul rezultatului fiscal?

0
221

Potrivit Codului fiscal cheltuielile cu salariile și cele asimilate salariilor astfel cum sunt definite potrivit titlului IV sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Conform normelor de aplicare a titlului II Impozit pe profit din Codul fiscal, cheltuielile cu salariile și cele asimilate salariilor, astfel cum sunt definite potrivit titlului IV Impozitul pe venit din Codul fiscal, sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, indiferent de regimul fiscal aplicabil acestora la nivelul persoanei fizice.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Contributiile la un fond de pensii facultativ suportate de angajator pentru un angajat propriu sunt venituri asimilate salariilor si cheltuielile cu aceste contributii sunt deductibile la calculul rezultatului fiscal.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 25 alin. (2)
– Legea nr 204 / 2006 articolul 76

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 07.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentMinisterul Finanțelor Publice – schemă de ajutor de stat pentru operatorii economici din domeniul transportului rutier (nou)
Articolul următorSinteza săptămânii 18.05.2018 – 22.06.2018 – noutăți bilanț 30.06.2018, informații contabil-fiscale de interes, etc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.