AcasăReglementari contabileModalități de executare silită - speță oficială de la ANAF (2017)

Modalități de executare silită – speță oficială de la ANAF (2017)

Intrebare – Pentru stingerea prin executare silită a creanţelelor fiscale, principale şi accesorii, neachitate la scadenţă de către un contribuabil se pot folosi, succesiv sau concomitent, mai multe modalități de executare silită?

Raspuns – Potrivit Codului de procedură fiscală, în cadrul procedurii de executare silită se pot folosi succesiv sau concomitent modalităţile de executare silită prevăzute de Cod.

Ca urmare, în cazul unui contribuabil, pentru stingerea prin executare silită a creanţelelor sale fiscale, principale şi accesorii, neachitate la scadenţă , organul fiscal poate alege să folosească succesiv sau concomitent mai multe modalități de executare silită, ca de exemplu, atât poprirea veniturilor deţinute şi/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de către terţe persoane cât și executarea silită a bunurilor mobile ale debitorului.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legalaLegea nr 207 / 2015 articolul 227 al.5

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 20.04.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!