Impozitare tichete de vacantă – în suma de 1.450 lei (2018). Ce impozit se reține și în ce lună?

11
3657

Suma de 1450 lei – reprezentând contravaloarea tichetelor de vacantă (tichet sau card) este asimilata cu venituri de natura salariala conform art. 76, alin.3, lit. h din Codul fiscal, pentru care se va retine un impozit pe venit de 145 lei (reținere la sursa), în luna în care se vor acorda tichetele.

Tichetele sunt SCUTITE de plata contributiilor sociale in conformitate cu art. 142, lit. r (CAS), art. 157, alin. 2 (CASS) si art 220^4 alin 2 din Codul fiscal (cam).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Sursa – Sindicatul Finantistilor

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentGDPR – sarcinile responsabilului cu protecția datelor
Articolul următorGhid privind aplicarea Legii prevenirii nr. 270/2017 – de către structurile de control din cadrul ANOFM

11 COMENTARII

 1. Pentru persoanele aflate în concediu de creștere copil cum se procedează cu impozitul pentru aceste tichete. Secretara nu a știut ( a se citi „nu a vrut”) sa îmi dea prea multe explicații, mi-a dat doar un cont de trezorerie și mi-a zis sa vin cu dovada plății…
  Când fac transferul ce trebuie să menționez la detaliile plății? Pot sa fac transferul și dintr-un cont care nu este pe numele meu (al soțului de exemplu).
  Mulțumesc

 2. Foarte interesanta intrebarea. Sunt cam in aceeasi situatie:). Poate ne lamureste cineva. Ms

 3. Eu vreau sa stiu de ce asistenți maternal din caras-severin nu primesc vaucere de vacanță?

 4. Buna.Tichetele de vacanta sunt impozitate cu10% si in afara de asta sunt luate ca si venit pe luna respectiva.Deci salariul +valoare de tichet1450 si suma care iese este impozitat.dar cum este o suma mai mare intra intr-o alta categorie de impozitare.Deci nu 145 lei ,ci mai mult.Este corect?

 5. Bună ziua! Am și eu o nelămurire. Pentru tichetele de vacanță mi s-a oprit impozitul de 145 lei, dar pe lângă acești bani au mai oprit și alții, aceștia ce reprezintă. În totalitate mi-au oprit 200 de lei din salariu. Așa era normal? Ce reprezintă diferența??? Vă mulțumesc frumos!

 6. sunt asistent personal. in iulie 2018 am primit tichete de vacanta. azi, cand am verificat ce bani mi-au fost retinuti din salar, am avut surpriza, ca din cei 1315lei (salariu net), sa primesc 1126lei, deci, mai putin cu 189 lei. fusesem informata ca, din salariul lunii iulie, imi vor fi retinuti 145 lei. Ma poate lamuri cineva, de ce mi s-au retinut inca 44lei?.

 7. Buna ziua, am primit vouchere de vacanta de la servici! Vreau sa stiu daca sunt scutită de impozitul pt ele, eu având un certificat de handicap, grad accentuat, pt care sunt deja scutită de impozitul pe salariu, impozitul pe teren!

 8. Pentru persoanele care sunt in concediu maternal se acorda vouchere de vacanta? Care e procedura de dobandire?

 9. Iulia. As putea sa iti spun eu de ceai fost impozitata mai mult.Veniturile brute pana la suma 3600 lei beneficiaza de deducere la impozit Deducerea variaza in functie de venit cu cat venitul brut este mai mic deducerea e mai mare cu cat venitul brut creste deducere scade.Astfel ca la un venit brut de la 1 la 1950 deducerea este de 510 lei cu cat venitul creste deducerea scade si implicit impozitul va creste.Asfel ca cu cat vei avea un venit mai mare vei avea o deducere mai mica si un impozit marit.Tu cand ai acut salariul fara voucere vacanta ti se aplica o deducere mai mare.In luna in care s-au impozitat voucerele de vacanta ( care sunt considerate venituri asimilate salariului din punct de vedere al impozitarii) deducerea a scazut si de aici rezulta diferenta de 44 lei impozit.Poti verifica fluturasul in care ar trebui sa apara si deducerea si sa faci comparatie cu luna anterioara ca sa intelegi mai bine.

 10. Am muncit la o firma din data de 10 02 2017,până în octombrie 02 2018 …am avut vouchere date în decembrie 2017….am avut reținut atunci impozit 250 Ron ….acum când plec .îmi cer sa le dau bani înapoi pe 3_5.bonuri vacanta …este corect ? Eu nu mai înțeleg nimic .va rog să mă lămuriți .mulțumesc

 11. Dacă am primit tichete de vacanță în valoare de 1450 Și am demisionat cu data de 01.08.2020, cati bani trebuie să dau inapoi, va rog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.