AcasăCodul munciiComunicat oficial ANAF - zilierii pot lucra 3 luni pe an la...

Comunicat oficial ANAF – zilierii pot lucra 3 luni pe an la același angajator, sau 6 luni pe an prin intermediul unei agenții de intermediere

A fost extinsă perioada maximă pentru care un zilier poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar şi pentru activităţile din domeniul viticol (maxim 180 de zile într-un an); perioada „standard” pentru care un zilier poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar este de 90 de zile într-un an calendaristic.

Lista domeniilor în care se poate presta activitate de către zilieri a fost extinsă cu următoarele categorii:

a) Restaurante (clasa 5610);
b) Alte activităţi de alimentaţie (clasa 5629);
c) Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor (clasa 5630).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

A fost creat cadrul legislativ primar pentru înfiinţarea agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră. Criteriile şi procedura de acreditare a acestora se va aproba prin hotărâre de Guvern.

Zilierii angajaţi prin intermediul unei agenţii de intermediere vor putea desfăşura activitate pentru acelaşi angajator pe o perioadă de maxim 180 de zile într-un an calendaristic (faţă de 90 de zile perioada „standard”).

Pentru veniturile realizate de zilieri aceştia datorează impozit pe venit reţinut la sursă de plătitori. Nu se datorează contribuţii sociale (CAS şi CASS).

PENTRU ALTE SUBIECTE PE TEMA ZILIERI – CLICK AICI

Baza legală: Legea nr. 86 din 4 aprilie 2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri (Monitorul Oficial nr. 313 din 10 aprilie 2018).

Sursa (cu multumiri) – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!