Modificarea deciziei de eșalonare prin includerea unei amenzi – oficial ANAF

1
368

Intrebare – Pot fi incluse in decizia de eșalonare amenzile stabilite de alte autorități care sunt administrate de organul fiscal cind termenele de plată a acestora sunt după data comunicării deciziei de eșalonare la plată?

Raspuns – Conform Codului de procedură fiscală, in scopul acordării eşalonării la plată, amenzile de orice fel administrate de organul fiscal sunt asimilate obligaţiilor fiscale.

Codul de procedură fiscală prevede, de asemenea că, pe perioada de valabilitate a eșalonării, decizia de eșalonare la plată poate fi modificată la cererea debitorului prin includerea în eșalonare a creanțelor stabilite de alte organe și transmise spre recuperare organului fiscal, în situația în care transmiterea creanțelor se efectuează pe perioada derulării eșalonării la plată.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ca atare, pe perioada de valabilitate a eșalonării, decizia de eșalonare la plată poate fi modificată, la cererea debitorului, prin includerea în eșalonare a amenzilor de orice fel stabilite de alte autorități și administrate de organul fiscal, amenzi cu termene de plată după data comunicării deciziei de eșalonare la plată cu conditia ca suma totală a acestora sa nu fie mai mică de 500 lei în cazul persoanelor fizice și 5.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Baza legala

Legea nr 207 / 2016 articolul art.184 alin.5 lit.a si alin.7, art.195 alin.1 lit.f

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 21.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentOMFP 1976/2018 – informațiile obligatorii care se înscriu în ordinele de plată pentru Trezoreria Statului
Articolul următorResponsabilului cu protecția datelor îi este permis să aibă și alte funcții (GDPR) – scurt și la obiect

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.