Contestarea deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii – speță oficiala ANAF

0
182

Intrebare – Care este termenul în care pot fi contestate de către cei interesați deciziile prin care s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii?

Raspuns – Codul de procedură fiscală prevede că măsurile asigurătorii sub forma popririi asigurătorii şi sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia se dispun prin decizie emisă de organul fiscal competent.

În ceea ce privește posibilitatea contestării deciziei de instituire a măsurilor asiguratorii, Codul de procedură fiscală predeve că prin derogare de la prevederile art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, împotriva deciziei prin care se dispune instituirea măsurilor asigurătorii, cel interesat poate face contestaţie, în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei de instituire a măsurilor asiguratorii, la instanţa de contencios administrativ competentă, fără a fi necesară parcurgerea procedurii prealabile.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Aceste prevederi se aplică deciziilor de instituire a măsurilor asigurătorii comunicate după data de 6 decembrie 2016.

Baza legala:

Legea nr 207 / 2015 articolul 213 alin.4 și 13
– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 84 / 2016 articolul VIII alin.(3)
– Legea nr 554 / 2004 articolul 7

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 10.04.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.