Cheltuieli contribuții fond pensii facultative (calcul profit impozabil) – speță oficiala ANAF

0
252

Intrebare – Cheltuielile reprezentand contributii la fondul de pensii facultative efectuate in numele unui angajat sunt deductibile la calculul rezultatului fiscal ?

Raspuns

Potrivit Codului fiscal cheltuielile cu salariile și cele asimilate salariilor astfel cum sunt definite potrivit titlului IV sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Conform normelor de aplicare a titlului II Impozit pe profit din Codul fiscal, cheltuielile cu salariile și cele asimilate salariilor, astfel cum sunt definite potrivit titlului IV Impozitul pe venit din Codul fiscal, sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, indiferent de regimul fiscal aplicabil acestora la nivelul persoanei fizice.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Contributiile la un fond de pensii facultativ suportate de angajator pentru un angajat propriu sunt venituri asimilate salariilor si cheltuielile cu aceste contributii sunt deductibile la calculul rezultatului fiscal.

Baza legala

– Legea nr 227/ 2015 articolul 25 alin. (2)
– Legea nr 204 / 2006 articolul 76

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 07.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentCompletarea Declarației Unice 212 – sesiune nouă de asistență online de la ANAF, mâine – 25.04.2018
Articolul următorCompletarea Declarației Unice 212 – întrebările și răspunsurile din sesiunea ANAF de ieri (25.04.2018)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.