AcasăCodul munciiOPANAF 1003/2018 - procedură procesare formulare 230 (MO 316/2018)

OPANAF 1003/2018 – procedură procesare formulare 230 (MO 316/2018)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 316 din 11 aprilie 2018, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1003 din 4 aprilie 2018 – pentru aprobarea Procedurii privind procesarea formularelor 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii”.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

Procedura se aplică de compartimentul cu atribuţii de gestiune registru contribuabili şi declaraţii fiscale persoane fizice.

– Pentru formularele 230 depuse se întocmeşte o evidenţă a cererilor, în format electronic, cererile depuse de contribuabili fiind înregistrate în această evidenţă în termen de o zi lucrătoare de la depunerea acestora.
– Procesarea formularele 230 se face în termen de 15 de zile de la primirea acestora.
– După procesarea formularelor 230 se emite şi transmite contribuabililor a căror cerere a fost depusă în format hârtie, pe bază de borderou, o notificare conform modelului prevăzut în ordin.
– După comunicarea notificărilor, se procesează în evidenţa fiscală data comunicării acestora, astfel:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

a) în ziua următoare termenului de 15 zile de la data punerii la dispoziţia persoanei fizice a documentului comunicat prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV);
b) în termen de 24 de ore de la primirea confirmării de primire de la poştă.

– Organul fiscal nu autorizează transferul către entitatea nonprofit înainte de expirarea unui termen de 30 de zile de la data comunicării notificării.
– Zilnic, se întocmeşte lista contribuabililor în cazul cărora s-a împlinit termenul de 30 de zile de la data comunicării notificării; din listă sunt eliminaţi contribuabilii care au comunicat, în scris, organului fiscal faptul că nu şi-au exercitat opţiunea.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 1003/2018 – CLICK AICI

– Virarea sumelor reprezentând până la 2% din impozit se realizează în maximum 90 de zile de la data depunerii cererii.
– În situaţia în care, după virarea sumelor în contul beneficiarilor, se constată că suma a fost virată în mod necuvenit, se vor efectua demersurile necesare în vederea recuperării sumelor prin emiterea unei decizii potrivit art. 100 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

ALTE ARTICOLE SI MODELE UTILE – pe tema D 230:

– Împuternicire pentru depunerea Declarației 230 (2% din impozitul aferent anului 2017) – model orientativ editabil – click aici
Formularul 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii” poate fi descărcat gratuit accesând link-ul CLICK AICI
Clarificări privind completarea Declaraţiei 230 în anul 2018 – info oficial ANAF (plus model și detalii termen depunere)click aici
Borderou de predare/primire – pentru depunerea mai multor Declarații/Formulare 230 la MFP (model orientativ, editabil)click aici

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura