ULTIMA ORA – Declarația Unica aprobata! Reducere 5% dacă depui online și 5% dacă achiți integral. Se poate depune și pe 0.

0
118

Astăzi, 15.03.2018, in Sedinta de Guvern – a fost adoptata ordonanţa prin care se introduce noua reglementare de plată a impozitului pe venit CAS şi CASS. În primul rând, persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit CAS şi CASS vor completa o unică declaraţie şi nu şapte declaraţii, cum a fost până acum.

Noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Plata contribuţiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019.

De asemenea, impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent. Totodată, evaluarea pentru încadrarea ca plătitor de CAS şi CASS se va face în funcţie de venitul estimat pentru anul curent.

UPDATE – NEWS – MFP detaliază noile măsuri de simplificare a birocrației prin introducerea Declarației Unice, plus alte prevederi ale noului OUG – click aici

Persoanele fizice vor putea rectifica declaraţia până la termenul de plată. Noua reglementare va permite şi depunerea prin mijloace electronice a declaraţiei unice. Practic, cetăţenii vor avea mai puţin timp de petrecut pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale, iar ANAF va putea lucra mai repede, mai bine şi cu costuri mai mici pentru a procesa declaraţiile şi a emite deciziile de impunere – potrivit Primului Ministru.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

La drepturi de autor – cei care sunt si salariati beneficiaza de scutire pe mecanismul nou al Declaratiei Unice.

La nivelul fiecarei comunitati locale, la consiliul local va exista o persoana ce va acorda informatii cu privire la noul mecanism. La fel la fiecare sediu MFP/ANAF.

Contribuabilii vor beneficia de reducere 5% dacă depun online și de inca 5% dacă achita integral „darile” catre stat – DECI IN TOTAL DE 10%. Declaratia unica se va putea depune și pe 0.

Sursa – gov.ro

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.