AcasăCodul munciiAdeverința de vechime (care sa ateste activitatea desfășurată) - model 2018, conform...

Adeverința de vechime (care sa ateste activitatea desfășurată) – model 2018, conform HG 905/2017 (editabil, gratuit, orientativ)

AVAND IN VEDERE SOLICITARILE VOASTRE (via retele sociale sau mail), va readucem aminte ca, in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19.12.2017 a fost publicata Hotărârea Guvernului României nr. 905 din 14 Decembrie 2017 text integral – privind registrul general de evidență a salariaților (Revisal), HG nou, ce abroga vechea HG 500/2011.

Astfel, la Art. 7., alin. (5) se prevad urmatoareleLa încetarea activităţii salariatului, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, precum şi un extras din registru.

UPDATE (2019) – Adeverință de vechime în muncă (generare prin importul datelor din Revisal) – actualizare (versiune nouă fișier, plus butoane noi) – click aici

PENTRU A DESCARCA MODELUL DE ADEVERINTA – CLICK AICI

ATENTIE – Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) – (6) – intrand aici si cele 2 alin. mentionate mai sus.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

IMPORTANT – la Art. 7., alin. (6) se prevad urmatoarele – La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

PS – modelul are la baza modelul oficial din 2017 – link – precum si prevederile HG 905/2017 – deci este un model corect. La ultimul paragraf, inlocuiti HG 905/2018 cu HG 905/2017 (mai gresim si noi).

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!