AcasăCodul munciiSume reprezentând dobânzi aferente drepturilor salariale - în baza unor hotărâri judecătorești...

Sume reprezentând dobânzi aferente drepturilor salariale – în baza unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile

Intrebare – Când se calculează, reţine şi plăteşte impozitul pe venit pentru sumele reprezentand dobânzi aferente drepturilor salariale stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile ?

Raspuns

Conform Codului fiscal, pentru sumele reprezentand dobânzi aferente drepturilor salariale stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, impozitul pe venit se calculează şi se reţine la data efectuării plăţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data plăţii pentru veniturile realizate în afara funcției de bază şi se plăteşte până la data de 25 a lunii următoare celei în care au fost plătite.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 78 alin.(4)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 18.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!