Suspendarea contractului de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator. Situatiile de suspendarea a contractul individual de munca sunt urmatoarele:
Concediu de maternitate;
Concediu medical;
Carantina;
Indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
Forta majora;
Arest preventiv al salariatului;
Expirarea sau suspendarea de catre autoritati a avizelor, autorizatiilor, atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;
Concediu pentru cresterea copilului;
IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.
Concediu paternal;
Concediu pentru formare profesionala;
Participarea la greva;
Concediu de acomodare;
Pe durata cercetarii disciplinare;
In cazul in care angajatorul a depus o plangere penala impotriva salariatului;
Intreruperea sau reducerea temporara a activitatii;
Pe durata detasarii.
Concediu fara plata.
In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu modificarea acestuia, prin urmare, in aceasta perioada nu se pot efectua modificari.
Modificarea se va face la data la care salariatul isi va relua activitatea.
Sursa – specialistii Upline HR . Upline HR vine in sprijinul partenerilor sai cu servicii complete de salarizare si administrare de personal.
REVISAL – termene legale de transmitere (inițial, dar și a modificărilor) – urmare a noutăților aduse de HG 905/2017 – click aici
„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill”