ATENȚIE – Registrul de evidenţă fiscală pentru contribuabili persoane fizice nu se eliberează de către organul fiscal (ANAF). Model găsiți aici!

0
2236

Persoanele fizice care au obligaţia întocmirii registrului de evidenţă fiscală trebuie să înscrie informaţiile care stau la baza determinării venitului net anual/pierderii nete anuale cuprinse în Declaraţia privind venitul realizat din România şi să înregistreze venitului brut anual în funcţie de natura activităţii, pe fiecare sursă din cadrul fiecărei categorii de venit.

ANAF menţioneaza că Registrul de evidenţă fiscală se completează anual cu totalul veniturilor şi totalul cheltuielilor efectuate în scopul realizării acestora, în anul curent, pentru întreaga perioadă de activitate desfăşurată în anul fiscal precedent, până la data depunerii Declaraţiei privind venitul realizat din România, dar nu mai târziu de termenul de depunere stabilit de lege, respectiv 25 mai.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Registrul de evidenţă fiscală se întocmeşte în formă scrisă sau electronică, respectând modelul şi conţinutul precizat în Anexa 1 a Ordinului nr. 3.254 din 19 decembrie 2017 privind Registrul de evidenţă fiscală pentru persoanele fizice, se păstrează la domiciliul fiscal al contribuabilului/sediul asocierii şi se completează într-un singur exemplar.

PENTRU A DESCARCA MODEL DE REGISTRU (CONFORM ORDIN MENTIONAT MAI SUS) – CLICK AICI

Acesta nu se eliberează de catre ANAF – în formă tipizată – similar registrului de evidenţă fiscală folosit de agenţii economici.

Sursa (cu multumiri) – AJFP Olt

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentPlanul de Conturi actualizat la data de 12.02.2018 – descărcare gratuita (fișier editabil, cu explicații)
Articolul următorModel demisie, plus model calcul preaviz (fișier Excel) – de utilizat în activitatea de salarizare (2018)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.