AcasăTVA - modificari si noutatiOPANAF 223/2018 - ce modificări noi au apărut la D 086 (plată...

OPANAF 223/2018 – ce modificări noi au apărut la D 086 (plată defalcată a TVA – split TVA)

Va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 106 din 2 februarie 2018, a fost publicat – Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 223 din 26 ianuarie 2018 pentru aprobarea modelului, conţinutului şi instrucţiunilor de completare ale formularului (086) „Notificare privind aplicarea/renunţarea la aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA” .

Iata cateva precizari suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii):

– Modificarea formularului 086 a fost necesară datorită modificărilor aduse Ordonanţei Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA prin Legea de aprobare nr.275/2017

– Potrivit acestor modificări, începând cu data de 1 ianuarie 2018, aplicarea mecanismului plăţii defalcate a TVA devine obligatorie doar pentru persoanele înregistrate în scopuri de TVA care înregistrează obligaţii fiscale restante reprezentând TVA peste un anumit cuantum sau se află sub incidenţa legislaţiei naţionale privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Celelalte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA pot opta pentru plata defalcată a TVA, fiind obligate să notifice organul fiscal competent în acest sens.

– În plus, s-a prevăzut, pentru persoanele înregistrate în scopuri de TVA care intră sub incidenţa legislaţiei privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, după 31 decembrie 2017, obligaţia de a notifica organului fiscal competent aplicarea plăţii defalcate a TVA, până la data de 1 a lunii următoare celei în care aceştia au intrat sub incidenţa legislaţiei privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

– De asemenea, prin modificările aduse actului normativ s-au stabilit şi condiţiile în care persoanele impozabile, care aplică mecanismul plăţii defalcate a TVA, fie opţional, fie în mod obligatoriu, pot renunţa la aplicarea acestui mecanism.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 223/2018 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!