AcasăCodul munciiATENȚIE - angajații part-time cu mai multe contracte (CIM-uri) - trebuiau să...

ATENȚIE – angajații part-time cu mai multe contracte (CIM-uri) – trebuiau să declare până ieri (05.02.2018) veniturile din luna ianuarie 2018

Salariații part time sau cu plata în acord trebuiau să depună până ieri, 05 februarie 2018, la fiecare angajator, câte o declarație pe propria răspundere că au obținut în IANUARIE 2018, în total, cel puțin 1.900 de lei brut.

Asta doar dacă obțin venituri în baza mai multor contracte de muncă. Declarațiile sunt folosite de firme pentru a obține scutirea de plata majorată a contribuțiilor la pensii (CAS) și sănătate (CASS) pentru luna IANUARIE 2018 (declarare in D 112).

Concret, dacă o persoană angajată la mai multe companii, cu normă parțială sau cu plata în acord, câștigă lunar, în total, cel puțin 1.900 de lei brut (echivalentul salariului minim brut actual), aceasta trebuie să depună la fiecare angajator o declarație pe propria răspundere. Declarația se depune doar la angajatorii care îi plătesc cu sume mai mici de 1.900 de lei brut pe lună.

MODELUL OFICIAL AL DECLARATIEI, IL GASITI AICI (EDITABIL SI GRATUIT) – CLICK AICI

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Obligaţia este valabilă începând cu veniturile salariale aferente lunii august 2017, iar declaraţiile vor fi depuse lunar, până la data de 5 a lunii următoare celei pentru care aceasta este necesară. DECLARATIILE SE PASTREAZA LA DOSARUL DE PERSONAL AL FIECARUI SALARIAT.

Baza legislativa OMFP 2343/2017

Sursa (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,

    Ce se intampla cu persoana care lucreaza in baza unui contract partial, dar nu realizeaza venituri de minimum 1.900 lei. Pe stat calculul salariului este negativ.
    De ce nu a luat in calcul „legiuitorul” aceasta varianta? Este cumva o fortare a angajatorului pentru a mari brutul salariatului aflat in situatia de mai sus?
    Va multumesc anticipat pentru raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura