Nedepunerea la termen a declarației de inactivitate în 2018 – nivel amenda (plus alte informații)

3
784

Dupa cum stiti, în Monitorul Oficial nr. 66/2018 a fost publicat OMFP nr. 470/2018 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale MFP, precum şi pentru modificarea şi completarea unor reglementări contabile.

Astfel, potrivit acestuia, entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare nu întocmesc situaţii financiare anuale, urmând să depună o declaraţie pe propria răspundere a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

1421327446_Definitivarea impozitului pe profit 2014 (14.01 DETALII TERMEN EXACT AICI – Declarația de inactivitate – ce termen de depunere avem în anul 2018 (pentru raportare an 2017)click aici

Termen depunere bilanț la 31.12.2017 – în anul fiscal 2018 (situații financiare/raportări contabile) – info – CLICK AICI

1421327446_Definitivarea impozitului pe profit 2014 (14.01 Nedepunerea la termen a declaraţiei de inactivitate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 200 lei.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Declaraţia de inactivitate se depune in format electronic, folosind versiunea valabila pentru exercitiul financiar 2018 – PDF INTELIGENT AICI. In vederea depunerii acestei declaraţii in formă electronică, având ataşată o semnătură electronică extinsă, sau numai in format hârtie şi in format electronic, entităţile vor folosi programul de asistenţă pus la dispoziţie gratuit de către MFP pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Această declaraţie de inactivitate va cuprinde toate datele de identificare a entităţii, respectiv:

– denumirea completă (conform certificatului de înmatriculare);
– adresa şi numărul de telefon;
– numărul de înregistrare la registrul comerţului;
– codul unic de înregistrare;
– capitalul social.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Articolul precedentBilanț ONG la 31.12.2017 (asociație, fundație, federație) – care este termenul/data limită de depunere în 2018
Articolul următorTransformarea muncii nedeclarate în muncă declarată și acordarea salariului – info oficial ITM (2018)

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.