AcasăCodul munciiSărbători legale începând cu 01.01.2018 - zile libere în care legal nu...

Sărbători legale începând cu 01.01.2018 – zile libere în care legal nu se lucrează (conform legislație)

Dupa cum stiti, art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii reglementeaza zilele de Sarbatori Legale, insa avand in vedere modificarile aduse de Legea 176/2016 si Legea 220/2016, ne-am propus sa actualizam din nou subiectul (ca in fiecare an).

In concluzie, dupa 01.01.2018 – zilele de sarbatoare legala în care nu se lucrează sunt:

UPDATE – Sărbători legale începând cu 12.03.2018 – sau zilele libere în care legal nu se lucrează (conform legislație actualizată) – click aici

– 1 si 2 ianuarie;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane);
– prima și a doua zi de Paști;
– 1 mai;
– 1 iunie – Ziua Copilului;
– prima și a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
– 1 decembrie;
– prima și a doua zi de Crăciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ATENTIE – ZILELE LIBERE LEGALE SE PLATESC DE ANGAJATORI, iar daca se lucreaza, si zilele respective nu se pot compensa cu alte zile libere, ATUNCI MUNCA PRESTATA IN ZIUA DE SARBATOARE LEGALA SE PLATESTE DUBLU. Neacordarea zilelor libere presupune acordarea unui spor la salariul de bază de minim 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru – sursa ITM.

UPDATE – AUGUST 2017 – ATENȚIE – amendă contravențională de până la 10.000 de lei – în cazul nerespectării regimului zilelor libere legal – CLICK AICI

ATENTIE – DACA NU S-AU ACTUALIZAT REGULAMENTELE INTERNE ODATA CU ACESTE MODIFICARI (DIN 2016), IATA MODELELE NOASTRE AICILINK SI LINK.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

8 COMENTARII

  1. Bina ziua. Sunt angajat al unei companii bulgaresti care isi desfasoara activitatea in Romania…problema este ca desi le-am pus legea in fata, acestia refuza da o respecte, si aici ma refer la lucrul in zile de sarbatoare legala si anume: refuza sa le plateasca dublu sau sa compenseze cu zile libere dar platite. Ce pot face?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!