AcasăReglementari contabileLegea prevenirii (Lege 270/2017) - care sunt noutățile? Află de aici, dintr-un...

Legea prevenirii (Lege 270/2017) – care sunt noutățile? Află de aici, dintr-un info oficial !

Dupa cum cunoasteti deja, in Monitorul Oficial nr. 1037 din 28.12.2017, a fost publicata Legea nr. 270 din 22 Decembrie 2017 (Emitent: Parlamentul României) – text integral aici – sau legea prevenirii.

Iata principalele noutati:

– Scopul legii este de a reglementa o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii.

– Toate autorităţile publice cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor vor avea obligaţia ca în 3 luni de la data intrării în vigoare a legii să elaboreze şi să difuzeze materiale special dedicate informării publice privind legislaţia în vigoare referitoare la contravenţii.

– Pentru anumite contravenţii, stabilite prin hotărâre a Guvernului, agentul constatator va aplica doar sancţiunea avertismentului la care va anexa un plan de remediere.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– În termen de maximum 10 zile de la data expirării termenului de remediere autoritatea publică are obligaţia de a relua controlul şi de a verifica dacă problemele semnalate au fost remediate. În caz contrar, se va întocmi un nou proces verbal de constatare a contravenţiei cu aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia specifică. Acelaşi lucru se va întâmpla şi dacă contravenientul săvârşeşte din nou aceeaşi contravenţie în termen de 3 ani.

– Legea intră în vigoare la 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

UTIL – Modificări split TVA – ce aduce nou LEGEA 275/2017 (pentru aprobare OG 23/2017)! Află de la noi cine aplică din 2018 – click aici

Sursa (cu multe multumiri de la noi) – AJFP Dambovita

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!