AcasăCodul munciiATENȚIE - inițierea negocierii colective, pentru noile salarii brute, este obligatorie în...

ATENȚIE – inițierea negocierii colective, pentru noile salarii brute, este obligatorie în perioada 20.11.2017 – 20.12.2017 (transfer contribuții)

Dupa cum am spus in articolul anterior, în Monitorul Oficial, Partea I nr. 902 din 16 noiembrie 2017, a fost publicata Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative – text integral – OUG ce aduce cateva lucruri importante, ce trebuie avute in vedere incepand de azi.

Astfel, la Art. VII. (alin. 1) din OUG 82/2017 se prevede ca – prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există încheiat contract/acord colectiv de muncă, iniţierea negocierii colective este obligatorie, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

UPDATE – Comunicat Oficial – ITM – negocieri obligatorii pentru TOȚI ANGAJATORII – pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Codului Fiscal – click aici

La alin. 2 din OUG 82/2017 se prevede ca – prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) şi (5) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

La alin. 3 din OUG 82/2017 se prevede ca – in aplicarea prevederilor alin. (1)-(2) şi prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există sindicat reprezentativ afiliat la o federaţie reprezentativă la sectorul de activitate, la negocierea contractelor/acordurilor colective de muncă sau a actelor adiţionale, după caz, pot participa reprezentanţi ai federaţiei sindicale, în baza mandatului sindicatului, împreună cu reprezentanţii salariaţilor.

La alin. 4 din OUG 82/2017 se prevede ca – in aplicarea prevederilor alin. (1)-(2) şi prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există sindicat la negocierea contractelor/acordurilor colective de muncă sau a actelor adiţionale, după caz, pot participa reprezentanţii salariaţilor împreună cu un reprezentant al unei federaţii reprezentative la sectorul de activitate sau a unei confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional, la invitaţia reprezentanţilor salariaţilor.

ATENTIE – Prevederile aliniatelor mentionate mai sus – se aplică în perioada 20 noiembrie-20 decembrie 2017. In concluzie – spor la intocmit documente. O sa revenim si noi cu documente model – multumita colegilor.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!