AcasăNewsBunuri contrafăcute în valoare de peste 100.000 de euro - descoperite de...

Bunuri contrafăcute în valoare de peste 100.000 de euro – descoperite de Antifraudă. Acțiunea va continua!

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat peste 1.700 de articole de îmbrăcăminte, peste 5.200 perechi încălțăminte, 2.500 de parfumuri, 740 produse cosmetice, zeci de ochelari de soare și tocurile aferente în valoare de piață de peste 100.000 de euro, depozitate într-un stand situat în complexul comercial Dragonul Roșu în vederea vânzării.

Bunurile sunt susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală, având inscripționate mărci precum Adidas, Nike, Armani, Converse etc. Din verificările efectuate s-a constatat că în respectivul stand, precum și în alte cinci standuri alăturate, desfășoară activitate comercială un grup de persoane de naționalitate vietnameză cu angajați români, în baza unor contracte de închiriere întocmite în fals cu proprietarul spațiului.

O societate comercială din județul Mureș era înscrisă drept beneficiară, fără însă ca această societate să aibă legatură cu frauda. De asemenea, au fost identificate documente falsificate (certificat de înmatriculare și act constitutiv) pe numele societății din Mureș.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Bunurile au fost reținute și predate organelor vamale în vederea verificării autenticității și, respectiv, distrugerii. Conform procedurii prevăzute de Regulamentul UE nr. 608/2013, privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

Simultan cu verificările din complexurile comerciale, în toate punctele de trecere a frontierei de stat vor fi efectuate acțiuni de monitorizare, documentare și control a comerțului și fluxului de mărfuri intracomunitare, precum și a importurilor. Precizăm că acțiunile de verificare ale inspectorilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală în punctele de trecere a frontierei de stat se vor desfășura în colaborare cu Direcția Generală a Vămilor și Poliția de Frontieră.

Sursa – ANAF

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!