AcasăNewsATENȚIE - salariul minim brut pe țară ar urma să crească la...

ATENȚIE – salariul minim brut pe țară ar urma să crească la 1.900 de lei, indemnizația minimă de creștere a copilului va fi majorată, pensia minimă va crește, etc.

Guvernul a luat act de propunerea MMJS privind majorarea salariului minim, a indemnizației de creștere a copilului si a valorii punctului de pensie. Guvernul a luat act, în ședința de astăzi, de propunerile Ministerului Muncii și Justiției Sociale privind creșterea salariului minim, a indemnizației de creștere a copilului, a valorii punctului de pensie și a pensiei minime, în anul 2018.

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat, în primă lectură, proiectul de Hotărâre de Guvern prin care salariul minim brut pe țară ar urma să crească la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Această valoare corespunde salariului prevăzut în Programul de guvernare, respectiv 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018.

UPDATE – HG 846/2017 – stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată (1.900 lei – din 01.01.2018) – click aici

NEWS – impozitul pe venit se reduce de la 16% la 10%, nivelul contribuțiilor scade cu 2 puncte procentuale, din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator – 20 de puncte se transferă către salariat, etc. – click aici

Ministrul a mai prezentat și un proiect de Ordonanță de urgență prin care indemnizația minimă de creștere a copilului va fi majorată, tot din 1 ianuarie 2018, de la 1.233 lei la 1.250 de lei. Pentru asigurarea acestei creșteri, proiectul de act normativ mai prevede ca indemnizația de creștere a copilului să nu se mai raporteze, pe viitor, la salariul minim, ci la Indicele Social de Referință (ISR), care este astăzi de 500 de lei, iar indemnizația va fi de două ori și jumătate ISR.

În ședința de Guvern de astăzi a fost prezentat, tot în primă lectură, și proiectul de ordonanță prin care pensia minimă ar urma să crească la 640 de lei, iar valoarea punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018. Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, dar fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Practic, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puțin aceeași, în 2018, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creșterii salariului mediu brut cu 20%.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ministrul Muncii și Justiției Sociale a mai propus Executivului amânarea Venitului Minim de Incluziune (VMI) cu un an, până la 1 aprilie 2019, din motive tehnice, deoarece sistemul informatic nu este, încă, pregătit.

Sursa – Serviciul Comunicare și Mass Media mmuncii.ro

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!