Prejudiciu de 21,4 milioane lei, descoperit de inspectorii antifraudă la o rețea evazionistă formată din peste 100 de firme

3
266

Inspectorii antifraudă au identificat o rețea evazionistă formată din peste 100 de agenți economici, iar în urma verificărilor efectuate a fost descoperit un prejudiciu adus bugetului de stat de 21,4 milioane lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată și impozit pe profit.

Societățile verificate au înregistrat în evidențele contabile documente care atestau achiziții de bunuri sau servicii diverse de la societăți care au interacționat între ele doar formal, acestea în fapt neavând capacitatea de a livra bunurile sau serviciile declarate de societățile beneficiare.

Facem precizarea ca persoanele care au pus bazele acestui mecanism prin care au derulat activități ilegale, au înființat societăți de tip „fantomă” pe numele lor sau al altor persoane cu situație financiară precară, cetățeni români sau ai Republicii Moldova, care au acceptat să dețină calitatea de asociați și administratori în cadrul societăților și să deschidă conturi bancare în numele acestora, fără a avea cunoștință de activitatea economică desfășurată.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Totodată, persoanele care au pus bazele acestui mecanism își însușeau câștigurile ilicite, fie prin retragerea unor sume considerabile de bani de la ghișeele băncilor, utilizând borderouri de achiziție cereale sau cherestea, fie prin retragerea banilor direct de la ATMuri.

Schema mai jos. Sursa – anaf.ro

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

3 COMENTARII

  1. 21 de milioane lei, nu pot fi evaziune, numai din vina contribuabililor, vina mare este a DGFP care a avut menirea să controleze lunar pe contribuabili şi să-i ajute din aproape în aproape, pentru a nu le creia posibilitatea să comită fraudă.
    Mai întâi şi chiar imediat se impune arestarea inspectorilor financiari, cu obligaţii de control asupra firmelor fantomă, pentru abuz şi neglijenţă în serviciu şi pentru plocoane de la contribuabili lăsaţi în voia lor, nu ţinuţi din scurt.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.