Contractele individuale de muncă sunt obligatorii şi în “perioada de probă”…?

1
461

Unii angajatori au obiceiul de a ține în probă angajații fără nicio formă legală, de cele mai multe ori, angajatorii folosesc această ”scuză” pentru a scăpa de amendă, aceasta fiind în valoare de 20.000 de lei pentru fiecare muncitor fără forme legale de muncă.

DECI ATENȚIE !

Chiar și în cazul în care un angajat, chiar se află în perioada de probă, el tot trebuie să aibă contract individual de muncă.

În Codul Muncii la capitolul 1, Articolul 31 – privind perioada de probă – este stipulat că angajatorul poate verifica aptitudinile unui muncitor până la 120 de zile în anumite cazuri.

“Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcțiile de execuție și de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcțiile de conducere. “

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Important de știut, pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă se poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia.

Sursa (cu multumiri) – ITM Harghita

Articolul precedentÎntrebări și răspunsuri oficiale ANAF (integral) – sistem „Plata defalcată a T.V.A. (SPLIT TVA)”
Articolul următorCare sunt regulile fiscale în domeniul TVA pe care le modifică mecanismul plății defalcate a TVA?

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.