Plata defalcată a TVA (split TVA) – ce se schimbă din perspectiva persoanelor fizice?

Nu se schimbă absolut nimic! Persoanele fizice vor putea face plăți în numerar sau cu cardul ca și până în prezent, fără a fi necesară o altă operațiune.

ATENTIE – Firma care încasează sume în numerar sau prin card de la o persoană fizică (sau de la o firmă) va avea obligația ca în termen de 7 zile lucrătoare să transfere/depună în contul său de TVA suma reprezentând diferența dintre TVA aferentă încasărilor și TVA aferentă plăților în numerar efectuate într-o zi și suma reprezentând TVA aferentă încasărilor prin utilizarea cardurilor de credit/debit.

Sursa – MFP, avand la baza Ordonanţa Guvernului nr.23/2017 privind plata defalcată a TVA – publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.706 din 31 august 2017text integral aici.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ALTE ARTICOLE PE TEMA SPLIT TVA:

Exemple privind funcționarea mecanismului privind plata defalcată a TVA – oficiale, de la MFPCLICK AICI
Unde se deschid conturile de TVA – pentru mecanismul privind plata defalcată a TVA (oficial)CLICK AICI
Prezentare mecanism split TVA – oficial MFPCLICK AICI
– OG 23/2017 – privind plata defalcată a TVA (MO 706/2017) – CLICK AICI
Facilitați fiscale pentru opțiunea plații defalcate a TVA de la 1 octombrie 2017 – info oficialclick aici
Ce se încasează în contul de TVA și ce plăți sunt permise din contul de TVA – în cadrul mecanismului split TVA (oficial)click aici
Plata defalcată a TVA (split TVA) – care sunt principalele contravenții și cum sunt sancționate (oficial)click aici