AcasăCodul munciiOMFP 2343/2017 - procedură contracte de munca cu timp parțial (declarația pentru...

OMFP 2343/2017 – procedură contracte de munca cu timp parțial (declarația pentru CIM-uri cu timp parțial se depune în fiecare lună)

Dupa cum stiti (din articolul anterior), in Monitorul Oficial nr. 717 din 05.09.2017 a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 2343 din 31 August 2017 – privind procedura de aplicare a prevederilor art. 140 alin. (3) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, din ale carui prevederi mentionam:

– Potrivit prevederilor art. 140 alin. (2) din Codul fiscal, în cazul câştigului lunar brut din salarii, realizat în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial, al cărui nivel este sub nivelul salariului minim brut pe ţară, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuţiei de asigurări sociale (CAS) datorate de angajatori este salariul minim brut pe ţară, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

– Conform art. 140 alin. (3) lit e), prevederile alin. (2) nu se aplică persoanelor care realizează în cursul aceleiaşi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– În scopul aplicării excepţiei, salariaţii au obligaţia de a depune lunar (până pe data de 5 a lunii următoare) la fiecare angajator (cu excepţia acelora la care venitul brut depăşeşte salariul minim) o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate sunt cel puţin egale cu salariul minim brut pe ţară.

– Pentru veniturile aferente lunii august declaraţia pe propria răspundere se depune până pe data de 10 septembrie 2017.

– Fiecare angajator va elibera salariatului, la cerere, un document din care să rezulte venitul brut realizat.

– Modelul declaraţiei pe propria răspundere este prezentat în anexa la ordinclick aici (model editabil)

PENTRU A DESCARCA TEXTUL INTEGRAL AL OMFP 2343/2017 – CLICK AICI

Sursa (cu multe multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa

5 COMENTARII

  1. […] RASPUNS – Normele de aplicare au aparut in Monitorul Oficial nr. 717 din data de 05 septembrie 2017. Ordinul ministrului finantelor publice nr 2343/2017 privind stabilirea procedurii de acordare a facilității fiscale prevăzute la art. 60 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal il puteti consulta la urmatorul link – OMFP_2343_2017. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!