Aducerea la cunoștință publică a informațiilor despre contribuabili – info

0
240

Intrebare – Când poate organul fiscal să aducă la cunoştinţă publică informatii referitoare la un contribuabil/plătitor?

Raspuns – Conform prevederilor Codului de procedură fiscală, organul fiscal poate aduce la cunoştinţă publică informaţiile pe care le deţine despre un contribuabil/plătitor:

a) ori de câte ori informaţiile sunt calificate de lege ca fiind publice;
b) ori de câte ori, prin acte administrative sau prin hotărâri judecătoreşti, definitive, se constată încălcări ale obligaţiilor prevăzute de legislaţia fiscală.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Legea nr 207 / 2015 articolul 11 alin.8

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 20.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentParticularități privind contabilitatea ambalajelor – 2017
Articolul următorLegea 162/2017 – auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.