AcasăRaportari contabile semestrialeDepunerea raportărilor contabile la 30 iunie 2017 - cine depune, cine NU...

Depunerea raportărilor contabile la 30 iunie 2017 – cine depune, cine NU trebuie sa depună, ce se depune la dosar, etc.

ANAF aduce la cunoştinţa contribuabililor faptul că, în Monitorul Oficial al României nr.463/ 21.06.2017 a fost publicat OMFP nr.895/ 2017 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2017 a operatorilor economici, precum şi pentru reglementarea unor aspecte contabile. Actul normativ menţionat a intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

În conformitate cu prevederile acestui OMFP, operatorii economici care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri de peste 220.000 lei vor trebui să depună la unităţile teritoriale ale MFP până cel târziu la data de – detalii termen august 2017 aici – raportările contabile la data de 30 iunie 2017.

Sunt identificaţi şi agenţi economici care nu vor avea obligaţia să depună raportările contabile, şi anume:

· agenţii economici care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la 30 iunie 2017;
· agenţii economici care s-au aflat în inactivitate temporară pe tot parcursul semestrului I al anului în curs;
· agenţii economici care s-au înfiinţat pe parcursul anului 2017;
· agenţii economici care se află în curs de lichidare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Raportarea contabilă la 30 iunie 2017, în conformitate cu prevederile OMFP nr. 895/ 2017 trebuie să cuprindă:

– Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10);
– Contul de profit şi pierdere (cod 20);
– Date informative (cod 30);
– Balanta de verificare la 30.06.2017 – doar daca se depune dosarul la ghiseu. NU ATASATI BALANTA LA PDF-UL OFICIAL – DEOARECE O SA VA DEA EROARE DUPA INCARCAREA PE E-GUVERNARE.RO (nota redactiei)

Raportările contabile la 30 iunie 2017 se vor depune la registratura unităţilor teritoriale ale MFP, în format hârtie şi în format electronic (un fişier PDF la care este ataşat un fişier xml), sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată.

Nota redactie – suntem de parere ca dosarul pentru raportarea la 30.06.2017 – trebuie sa aiba in fata si o adresa de inaintare (ca asa este in RO de cea ani).

Sau, se pot depune exclusiv online, pe portalul www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă.

Aceste documente trebuie să fie semnate de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplineasca această funcţie, conform legii,sau de către persoane fizice (experţi contabili) sau juridice (firme de contabilitate), autorizate conform legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

A doua semnătură care nu poate lipsi de pe orice raportare financiară aferentă semestrului I este semnătura administratorului sau a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii.

În cazul în care raportarea contabilă la 30 iunie 2017 nu se depune în termenul legal, Legea contabilităţii nr.82/ 1991, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte următoarele amenzi, în funcţie de numărul de zile de întârziere – DETALII AMENZI SI AICI:

– de la 300 la 1.000 lei dacă perioada de întârziere este cuprinsă între una şi 15 zile lucrătoare
– de la 1.000 la 3.000 lei dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 16 şi 30 de zile lucrătoare
– de la 1.500 la 4.500 lei dacă perioada de întârziere depăşeşte 30 de zile.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!