AcasăReglementari contabileAngajatori care pot emite tichete de masă - speță oficiala ANAF

Angajatori care pot emite tichete de masă – speță oficiala ANAF

Intrebare – Angajatorul poate sa emita tichete de masa angajatilor sai pentru a fi utilizate la achizitionarea de mancare de la cantina amenajata in incinta fabricii?

Raspuns – Potrivit Legii privind acordarea tichetelor de masa, activitatea de emitere a tichetelor de masa, pe suport hartie sau pe suport electronic, se desfasoara numai de catre entitati autorizate de Ministerul Finantelor Publice sau de catre angajatorii care au organizate cantine-restaurant ori bufete.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

De asemenea menţionăm faptul că, Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă prevad faptul ca, angajatorii care au organizate cantine-restaurant sau bufete pot tipări tichete de masă pe suport hârtie care sa fie distribuite numai salariaţilor proprii, încadraţi cu contract individual de muncă, pentru a fi utilizate la achizitionarea de mancare de la cantina proprie a unitatii.

Baza legala

– Legea nr 142 / 1998 articolul 2 al. 1
– Hotararea guvernului nr 23 / 2015 articolul 32

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 21.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!