Completări aduse Codului fiscal – scutire pentru veniturile realizate din salarii (activităţii de cercetare-dezvoltare şi inovare), marcarea unor produse accizabile, restituiri de accize

0
309

ANAF informează contribuabilii ca in Monitorul Oficial nr. 440/14.06.2017 a fost publicată Legea nr. 136/2017 privind aprobarea OUG nr. 32/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar fiscale.

Legea nr. 136/2017 a intrat in vigoare in data de 17 iunie 2017, cu excepţia prevederilor referitoare la impozitul pe venitul din salarii obţinut de cercetători ce se va aplica incepând cu salariile lunii iulie 2017.

Principalele modificări vizează:

– scutirea persoanelor fizice de la impozitul pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor, ca urmare a desfăşurării activităţii de cercetare-dezvoltare şi inovare;
– marcarea unor produse accizabile;
– restituiri de accize.

Scutirea persoanelor fizice de la impozitului pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor, ca urmare a desfăşurării activităţii de cercetare-dezvoltare şi inovare

Angajaţii ce desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare pot fi scutite de impozit pe venitul din salarii şi asimilate salariilor dacă sunt indeplinite cumulativ următoarele condiţii:

– persoanele sunt incluse in echipa unui proiect de cercetare-dezvoltare şi inovare, cu indicatori de rezultat definiţi;
– scutirea se acordă in limita cheltuielilor cu personalul alocat proiectului de cercetaredezvoltare şi inovare, evidenţiate distinct in bugetul proiectului;
– statul de plată aferent veniturilor din salarii şi asimilate salariilor, obţinute de fiecare angajat din activităţile desfăşurate in proiectul de cercetare-dezvoltare şi inovare, se intocmeşte separat pentru fiecare proiect.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Marcarea unor produse accizabile

Antrepozitarul autorizat, destinatarul inregistrat sau importatorul autorizat are obligaţia să asigure ca banderolele să fie aplicate la loc vizibil, pe ambalajul individual al produsului accizabil, astfel incât deschiderea ambalajului să deterioreze banderola, iar timbrele să fie aplicate la loc vizibil, pe ambalajul individual al produsului accizabil, astfel incât timbrul să nu poată fi indepărtat de pe ambalaj fără a fi deteriorat.

Restituiri de accize

Pentru produsele prevazute la art. 439 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal (produse din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun l), fabricate in antrepozite fiscale de produc’ie din România, accizele nearmonizate aferente, virate la bugetul de stat, pot fi restituite la solicitarea antrepozitarilor autorizaţi care livrează aceste produse in alte state membre ori le exportă.

Cuantumul sumei restituite nu poate depăşi suma efectiv plătită la bugetul de stat. Modalitatea şi condiţiile de acordare a restutuirii se stabilesc prin norme metodologice.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentANAF a desfășurat controale operative la terase, restaurante și cluburi – INFORMAȚII
Articolul următorCererea de aderare la Spațiul Privat Virtual pentru posesorii de certificat digital – formular C800 (info și instrucțiuni completare)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.