Reguli privind etichetarea și ambalarea – info 2017

2
410

La vânzarea produsului sau la prestarea serviciului comerciantul ori, după caz, prestatorul trebuie să aducă cu bună-credinţă la cunoştinţă consumatorului, la solicitarea acestuia, pe lângă informaţiile furnizate prin etichetare, marcare şi ambalare şi informaţii corecte şi utile privind caracteristicile produsului sau serviciului, condiţiile de vânzare şi modul de utilizare.

Informaţiile furnizate prin etichetare, marcare, ambalare vor respecta prevederile legale referitoare la etichetare. Pentru unele categorii de produse, în scopul asigurării protecţiei consumatorilor şi pentru menţinerea unui mediu concurenţial normal, Guvernul poate elabora reglementări specifice de etichetare.

Pentru a informa consumatorul despre impactul unor produse asupra mediului înconjurător, precum şi pentru a promova producţia şi utilizarea acelor produse care, pe toată durata lor de viaţă, au efecte nesemnificative asupra calităţii apei, aerului şi solului, se va institui un sistem naţional de etichetare ecologică.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ambalajele produselor trebuie să asigure integritatea şi protecţia calităţii acestora, să fie uşor de manipulat, să promoveze vânzarea produselor, fiind totodată conforme prevederilor legale referitoare la protecţia muncii, mediului şi a securităţii consumatorilor.

Baza legala -OG 99/2000 (art. 64-66)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentConcediul de odihnă anual și alte concedii ale salariaților – info actualizat (iunie 2017)
Articolul următorATENȚIE – 208 service-uri auto verificate de ANAF într-o singură zi

2 COMENTARII

  1. Va rog, ne puteti argumenta care sunt considerentele pentru care informatiile referitoare la etichetarea si ambalarea produselor – in speta informaţii corecte şi utile privind caracteristicile produsului sau serviciului, condiţiile de vânzare şi modul de utilizare – sunt sau apartin de domeniul financiar-contabil?
    De ce un contabil – fie el si expert contabil – trebuie sa aiba informatii si cunostinte privind caracteristicile produselor sau serviciilor furnizate de catre clientii sai?
    Adica un contabil ar trebui sa cunosca in detaliu tipul de fonta sau de otel din care este fabricat un produs de catre o societate careia ii tine contabilitatea, astfel incat sa-l informeze pe administrator despre elementele inscrise pe eticheta?
    Si va rog, nu-mi spuneti ca un contabil trebuie sa-si informze clientul despre toate aparitiile legislative!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.