Tratamentul fiscal al veniturilor din salarii – persoana fizică cu handicap accentuat

1
210

Intrebare – O persoana fizică cu handicap accentuat este scutită de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din salarii?

Raspuns – Potrivit Codului fiscal, sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din salarii.

Conform pct.1 din Normele metodologice de la Titlul IV -Impozit pe venit, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Pentru a beneficia de scutire acesti contribuabilii au obligaţia de a depune, după caz, la organul fiscal competent sau la angajatorul/plătitorul de venituri documentele care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat. Documentele vor fi prezentate în original şi în copie, organul fiscal competent, angajatorul/plătitorul de venituri păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 60 pct.1 lit.b)
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.1

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 13.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentModel cerere eliberare extras din REVISAL (pentru persoane fizice) – model oficial ITM 2017
Articolul următorHG 374/2017 – norme de aplicare in cazul primei de instalare (MO 414/2017)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.