Informații care constituie secret fiscal – precizări oficiale ANAF

1
441

Intrebare – Organul fiscal poate comunica, la cererea unei persoane fizice sau juridice, informaţiile pe care le deţine despre un anumit contribuabil?

Raspuns – Conform prevederilor Codului de procedură fiscală, datele referitoare la contribuabil/plătitor, cum ar fi:

– datele de identificare,
– natura şi cuantumul obligaţiilor fiscale,
– natura, sursa şi cuantumul veniturilor,
– natura, sursa şi valoarea bunurilor,
– plăţi, conturi, rulaje, transferuri de numerar, solduri, încasări, deduceri, credite, datorii,
– valoarea patrimoniului net
– sau orice fel de informaţii obţinute din declaraţii ori documente prezentate de către contribuabil/plătitor sau terţi intră sub incidența secretului fiscal.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Potrivit Codului de procedură fiscală la cererea unei persoane fizice sau juridice, organul fiscal poate transmite informaţiile care intră sub incidența secretului fiscal pe care le deţine despre un anumit contribuabil numai cu acordul scris al contribuabilului respectiv..

Baza legala

– Legea nr 207 / 2015 – articolul 11 alin.2, alin.3 lit.d

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 20.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentOPANAF 1517/2017 – aprobarea Procedurii de evaluare şi valorificare, în regim de urgenţă, a bunurilor perisabile sau supuse degradării
Articolul următorATENȚIE – ANAF continuă verificările în cadrul operațiunii CERES, prin DGAF (Antifrauda)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.