AcasăNewsContribuabilii deja înregistrați nu vor completa şi depune D 010 - pentru...

Contribuabilii deja înregistrați nu vor completa şi depune D 010 – pentru declararea informațiilor cu privire la ținerea contabilității (ANAF)

Referitor la formularul 010 „Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică” – ca raspuns la opinia CECCAR potrivit careia – toți contribuabilii ar trebui să depună Formularul 010 în noul format în termen de 15 zile de la publicarea ordinului în Monitorul Oficial , respectiv pana la 25.05.2017 – detalii aici – conducerea ANAF vine cu urmatoarele precizari.

Prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1382/2017 privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.698/2015 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor şi a tipurilor de obligaţii fiscale care formează vectorul fiscal, publicat în Monitorul Oficial nr.342/10.05.2017, s-a adăugat rd.7 la secțiunea IV. „Alte date privind contribuabilul”, referitor la organizarea și conducerea contabilității contribuabililor pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilității, conform art. 10 alin.(3) din Legea contabilității nr.82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

UPDATE – 25.05.2017 – CECCAR recomandă membrilor să arhiveze comunicatul de presă ANAF (ref. D 010 cu date contabil), pentru a putea fi folosit ulterior în caz de necesitate – click aici

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Contribuabilii care au obligaţia completării şi depunerii “Declaraţiei de înregistrare fiscală/Declaraţiei de menţiuni/Declaraţiei de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”, sunt:

– persoanele juridice române;
– asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică;
– deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, persoane juridice române;
– reprezentanţii legali, desemnaţi potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, aprobată prin Legea nr. 184/2015, ai deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române.

Contribuabilii deja înregistrați nu vor completa şi depune formularul 010 pentru declararea informaţiilor solicitate prin rd.7 al sectiunii IV. „Alte date privind contribuabilul” decât în situația în care au intervenit alte modificări în datele declarate anterior.

Acest formular se va depune de contribuabili, cu ocazia primei înregistrări fiscale sau cu ocazia declarării de mențiuni, ca urmare a modificării datelor declarate anterior, caz în care vor completa în mod corespunzător şi rd.7 al secțiunii IV. „Alte date privind contribuabilul”, respectându-se termenul de 15 zile prevăzut la art.88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 cu modificările și completările ulterioare.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obţine la:

– telefonic, la Biroul central asistenţă telefonică a contribuabililor, la numărul de telefon: 031.403.91.60;
– birourile pentru asistența contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura