AcasăReglementari contabileUn contribuabil poate fi înregistrat din oficiu sau la cererea altei autorităţi...

Un contribuabil poate fi înregistrat din oficiu sau la cererea altei autorităţi care administrează creanţe fiscale ?

Potrivit Codului de procedură fiscală in scopul administrării creanţelor fiscale, organul fiscal central poate să înregistreze, din oficiu sau la cererea altei autorităţi care administrează creanţe fiscale, un subiect de drept fiscal când acesta nu şi-a îndeplinit obligaţia de înregistrare fiscală, potrivit legii.

Conform prevederilor OPANAF nr.2921/2016 înregistrarea fiscală din oficiu, de către organul fiscal competent, pe baza constatărilor proprii ale acestuia sau la cererea altei autorităţi care administrează creanţe fiscale a unui contribuabil, persoană fizică, persoană juridică, sau entitate fără personalitate juridică, care are obligaţia depunerii declaraţiei de înregistrare fiscală, conform legii, precum şi sediile secundare care au obligaţia înregistrării ca plătitori de impozit pe venituri din salarii, conform legii, se consideră valabilă începând cu data comunicării către contribuabil a Deciziei privind înregistrarea fiscală din oficiu sau la cererea altei autorităţi care administrează creanţe fiscale.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Legea nr 207 / 2015 articolul 82 alin.1 și 7
– Ordinul preşedintelui ANAF nr 2921 / 2016 articolul 4

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 20.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!